alangalangkumitir

Javanese Manuscripts

Author Archive: Mas Kumitir

PUSTAKA RADJA MANTRAYOGA


Kiriman dari Sdr. Jebalkober Email : jebalkober@gmail.com  Saka kitab ilmu-ilmu kasekten gaib  SANG HARUMDJATI  Kaecap kaping VI  SB  TOKO BUKU “SADU-BUDI” SOLO  Penerbit “KANGAROO” ISINE PUSTAKA 1. Soroging kori alam gaib. 2. Kasekten iku bisa tumeka kalawan cara kapriye ? 3. Sakti mandraguna. 4. Kalawan cara kapriye bisane nuwuhake kekuwatan ing ilmu kaluwihan (-Hikmah). 5. Tapa …

Continue reading

SULUK KUTUB


PUPUH G A M B U H  Wonten malih kojah ingsun, lah ta iki caritaning Wali Kutub, saking Jawi nama Seh Sangsu Tabaris, langkung wanter tekadipun, tur karamate kinaot. Myang warnanira bagus, dedeg pideksa rada arangkung, alalana mring ngarab pindha rarya lit, ingkang ngumur tigang taun, pan sarwi wuda kimawon. Ingpraptanira nuju, ari Jumungah pepak …

Continue reading

SULUK MARTABAT SANGA


PUPUH P U C U N G Kang pinucung nenggih urut-urutipun, kang martabat sanga, teruse kang maha suci, iya iku martabat ing Rasullullah. Kratonipun, kang maha suci maluhur, tetep aneng kita, pribadiing awal akhir, lahir batin yogya sami ngawruhana. Ing wong kang wus putus ing ngelmu rahseku, yen sirarsa wikan, ing karatone pribadi, kawruhana duk …

Continue reading