alangalangkumitir

Javanese Manuscripts

Author Archive: Mas Kumitir

SERAT WULANG PUTRA


PUPUH I K I N A N T H I  ││Kinanthi pinurweng kidung, sri narendra kang mandhiri, Surakarta kaping sanga, puwara widagdeng kawi, wasising gendhing wus kondhang, mumpuni kidung palupi││ ││Memalat waluyanikung, mangripta kidung sesingir, ngulari lejaring driya, driyarda asemu wingit, mangun wudharing duhkita, tumutur karsaning Widhi││ ││Wedharing nala mangapus, puspitanireng utami, tumaneming driya aywa …

Continue reading

BABAD DIPANEGARA III


PUPUH XXIII P  U  C  U  N  G Mapan lajenging inggahan, saking ledhok gowong ika, Mas Tumenggung Ondakara, ing gowong Gajah Premade. Ingkang dadya pangiridnya, Mas Rongga Prawirayuda, ing parakan sampun prapta, nulya pinethuking yuda. Sumadilaga kuciwa, mengkana sampun palestra, ingkang mejahi punika, pandemangira Priyongga. Secapati namanira, wus bedhah parakan ika, mengkana ingkang winarna, sagunging …

Continue reading

SERAT WULANG WANITA


PUPUH I DHANDHANGGULA  // Murweng sarkara nata sung wangsit / mring sagunging wanita kang samya / winengku marang priyane / kudu manut sakayun / ngayam-ayam karsaning laki / lelejema mrih rena / karanane iku / dadi jalaraning tresna- / ning wong priya yayah guna lawan dhesthi / pasthine mung elingan // // Aywa linglung lengleng …

Continue reading