alangalangkumitir

Javanese Manuscripts

PITUTURIPUN TIYANG SEPUH


Bocah Bagus Anakku Lanang,

Ojo Wedi,… Golék-o Pepadhangé Dalan,

Ora Kendhat Anggonku Ngengudhang,

Duh Bocah Bagus Anakku Lanang.

Wong Tuwamu Dudu Raja,

Sing Dak Wariské Dudu Bandha Dunya,

Sangumu Mung Isi Pitutur,

Muga Dadi Titah Kang Luhur.

Anak Lanang Bagusing Ati,

Ojo Lali Anggonmu Memuji,

Marang Gusti Kang Murbéng Dumadi,

Mugo Dadi Padhangé Ati.

Urip Ing Dunyo Iku Sedhélo,

Urip Ing Kono Koyo Samudro,

Mulo Nggér…., Ojo Wegah Podho Tetanén,

Ing Kono Mbesuk-é Bakal Panén.

Bocah Bagus Anakku Lanang,

Ojo Nganti Ninggal Piwulang,

Mumpung Jembar Golék-o Pepadhang,

Ojo Jirih Ing Pepalang.

Sejatiné Ora Ono Opo-Opo…..,

Sejatiné Jagadawujud Suwung,

Ora Warno Lan Ora Rupo,

Sing Ono Mung Awang-Uwung.

Akéhing Bandha Dudu Ukuran,

Drajat Lan Pangkat Dudu Takeran,

Lan Pepujané Rasa Dudu Anak,

Pagering Jiwo Dudu Sanak.

Wong Tuwamu Dudu Dewo,

Ora Wenang Nulis Garisé Manungso,

Sangumu Mung Isi Pitutur,

Mugo Dadi Titah Kang Luhur.

32 Comments

  1. Doni Setya

    nuwun pangapura Den Kumitir, badhe nuwun pirsa
    “pepujaning rasa dudu anak
    pagering jiwa dudu sanak”
    menika ateges pripun nggih?
    matur sembah nuwun

  2. supriyanto

    mas mitir.kawulo nyuwun palilah njenengan,amargi kawulo mendet pitutur,kangge putro wayah,suwun.

  3. maheswara

    mas kumitir, nuwun sewu badhe ngopy pituturipun ingkang becik…
    mugi2 saged kagem ngelingaken marang Gusti Allah…
    nuwun

  4. dewiyanti patty

    kang kumintir…..walau sy baru membuka dan membaca2 sbagian tulisanmu…..yg sbagian juga tdk sy mengerti krn kendala bahasa….tapi hebaaat …memberi pencerahan, inspirasi……trimakasih….

  5. nderek share mas … kagem siswa lan siswi kaulo

  6. matur suwun kang kumitir…
    mugo2 dadoso pitutur kang luhur…

  7. Anonimous

    la iku anak modern

  8. wahyu andi

    nuwun,,,,kula badhe mendhet pitutur pinika kangge siswa-siswi kula,,,,matur nuwun

  9. nugroho surjowibowo

    Minta Ijin Untuk Mengambil Sedikit Pitutur tersebut biar dibaca anak saya…sakderenge matur nuwun sanget

  10. wong edan

    kulo nyuwon petunjuk panjenengan bab sejatine nglakoni urip sing bener>>>>>>>maturnuwon

  11. wong edan

    lek duwe ilmu sing luweh ojo pelit

  12. rois

    luar biasa ..nanging anakku tak tuturi ngono malah ngomong….bapak iki ngomong opo tho???hahahahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: