alangalangkumitir

Javanese Manuscripts

Author Archive: Mas Kumitir

KUMPULAN SULUK


  Kumpulan Suluk Suluk Bayanmani, Suluk Caritaning Pandhita Lewih Ingkang Sampun Saged Sami Pejah, Suluk Lonthang, Suluk Sotrang, Suluk Sangkan Paraning Sakaratul Maot, Suluk Martabating Ati, Suluk Martabat Pati, Suluk Musawaratan Para Wali dan Suluk Jebeng.   SULUK BAYANMANI PUPUH ASMARADANA Saking kitab Bayanmani, purwaing panukilira, sosotya kang winiraos, kathahe kawan prakara, liring sotya punika, apan …

Continue reading

SERAT MURTASIYAH


PUPUH I ASMARADANA // Ingsun amimiti amuji / anambut namaning Sukma / kang murah ing dunya reko / ingkang asih ing akerat  / maring mumin sadaya / kang rumaksa ing alam iku / kang asih Nabi Muhammad // // Purwaning ingsun angawi / duk ana ing Batawiyah / akampung Banjar dhukuhe / ing dina Kemis …

Continue reading

SERAT TAPEL ADAM


TAPEL ADHAM Serat Tapel Adham Kidung Macapat Kahecap ingkang rambah kaping kalih wonten ecapaning pun tuwan Albert Rusche & Co. ing Surakarta Tahun wawu angka 1833 Sampun kapriksa awaton tinanding tanding serat nunggilanipun kathah dening Mas Kramadiwirya ALBERT RUSCHE & CO. SURAKARTA 1903 Serat Tapel Adham: Kidung Macapat Dening: Mas Kramadiwirya Kajarwakake dening: Gunarti, Pati, …

Continue reading