alangalangkumitir

Javanese Manuscripts

Author Archive: Mas Kumitir

BABAD DIPANEGARA IV


PUPUH XXXII MASKUMAMBANG  Lamun dalu tan harsa sare Nrepati, mengkana tyas sira, paran temahane hiki, wus tan bisa haneng donya. Nadyan silih sida sirna laknat kapir, sapa rewang hingwang, dene teka gampang mami, bendara dhingini mring wang. Pan ning mengko dadi lola hingkang ngabdi, keri haneng donya, mengkana kalamun henjing, sinamur lenggah pendhapa. Lan kang …

Continue reading

SERAT WULANG PUTRA


PUPUH I K I N A N T H I  ││Kinanthi pinurweng kidung, sri narendra kang mandhiri, Surakarta kaping sanga, puwara widagdeng kawi, wasising gendhing wus kondhang, mumpuni kidung palupi││ ││Memalat waluyanikung, mangripta kidung sesingir, ngulari lejaring driya, driyarda asemu wingit, mangun wudharing duhkita, tumutur karsaning Widhi││ ││Wedharing nala mangapus, puspitanireng utami, tumaneming driya aywa …

Continue reading

BABAD DIPANEGARA III


PUPUH XXIII P  U  C  U  N  G Mapan lajenging inggahan, saking ledhok gowong ika, Mas Tumenggung Ondakara, ing gowong Gajah Premade. Ingkang dadya pangiridnya, Mas Rongga Prawirayuda, ing parakan sampun prapta, nulya pinethuking yuda. Sumadilaga kuciwa, mengkana sampun palestra, ingkang mejahi punika, pandemangira Priyongga. Secapati namanira, wus bedhah parakan ika, mengkana ingkang winarna, sagunging …

Continue reading