alangalangkumitir

Javanese Manuscripts

Author Archive: Mas Kumitir

SERAT WALISANA I


Anggitanipun Kanjeng Sunan Giri ke.II Penerbit :  TAN KHOEN SWIE – Kediri 1938. PUPUH I S  I  N  O  M │Rinumpaka roning kamal │ lwir winidyan mamarsoedi │ wuryaning ruwiya tama │ sanityasa analesih │ ngraweri warteng nguni │ karasikaning kikidoeng │ mrih kretarta ring gita │ mitrarja kang sumudyapti │ nenggih mas Harjawijaya Batavia│ │Rumesep ngingsep …

Continue reading

BABAD DIPANEGARA IV


PUPUH XXXII MASKUMAMBANG  Lamun dalu tan harsa sare Nrepati, mengkana tyas sira, paran temahane hiki, wus tan bisa haneng donya. Nadyan silih sida sirna laknat kapir, sapa rewang hingwang, dene teka gampang mami, bendara dhingini mring wang. Pan ning mengko dadi lola hingkang ngabdi, keri haneng donya, mengkana kalamun henjing, sinamur lenggah pendhapa. Lan kang …

Continue reading

SERAT WULANG PUTRA


PUPUH I K I N A N T H I  ││Kinanthi pinurweng kidung, sri narendra kang mandhiri, Surakarta kaping sanga, puwara widagdeng kawi, wasising gendhing wus kondhang, mumpuni kidung palupi││ ││Memalat waluyanikung, mangripta kidung sesingir, ngulari lejaring driya, driyarda asemu wingit, mangun wudharing duhkita, tumutur karsaning Widhi││ ││Wedharing nala mangapus, puspitanireng utami, tumaneming driya aywa …

Continue reading