alangalangkumitir

Javanese Manuscripts

Author Archive: Mas Kumitir

REREPEN KARYA K.G.P.A.A. MANGKUNEGARA IV


“PRAYANGKARA” PUPUH I KINANTHI  ││Tata trepsilaning tembung │ tumiba tembang kinanthi │ kinantha-kanthaning gita │ gitane kang ingupadi │ pada panduming budaya │ dayaning reh silakrami││ ││Kareming nala kalamun │ lam-lamen ing lami-lami │ lumalat mulat sasama │ samining bangsa marsudi │ suda sandeyaning karya │ karasa rosing dumadi││ ││Sinambung sembadeng kidung │ kumedah kadiya …

Continue reading

SERAT SULUK KAGA KRIDHA SOPANA


ANGGITANIPUN RADEN SASTRA DARSANA PUPUH I PANGKUR Ranguringa wus kawuntat, denira yun ngayoni ngiket kehing, sasmita tama mamayu, trajuning kasunyatan, darpa adreng kadereng berung andarung, saru siku tan rinasa, nawung serat suluk rawi. Pratistha dhinapur kaga jajagongan mardi, mardaweng budi ngarah rehing wasitayu, yowana kang pinudya, gya bangkita bangkat, papangkatan layu karti titis putus tatas …

Continue reading

SERAT WALISANA II


Anggitanipun Kanjeng Sunan Giri II Penerbit : TAN KHOEN SWIE – Kediri 1938 PUPUH XVIII K I N A N T H I  Makaten wiraosipun │ eh sira duta kekalih │ ingsun mengko tinimbalan │ ing ngarsa Jeng Sunan Giri │ matura yen nora nana │ kang ana Pangeran Jati│ │Sakala kawula rengu │ paran kang …

Continue reading