alangalangkumitir

Javanese Manuscripts

Category Archives: BABAD ALAS NANGKA DHOYONG

BABAD ALAS NANGKA DHOYONG


Babad Crita Lesan Babad Alas Nangka Dhoyong ; Dumadine Kutha ‘Wonosari’ Wiwitaning carita ing wewengkon Sumingkar (saikine wilayah Sambi Pitu, Gunungkidul). Sumingkar iki miturut gotheking crita iki minangka Kutha Praja   Kabupaten Gunungkidul wektu iku; rikala Sultan Hamengkubuwana I madeg ratu ing Kraton Ngayogyakarta. Sumingkar cedhak karo tembung ‘sumingkir’. Mirid saka kahanan lan sejarahe masyarakat sakiwatengen …

Continue reading