alangalangkumitir

Javanese Manuscripts

Category Archives: BABAD DIPANEGARA III

BABAD DIPANEGARA III


PUPUH XXIII P  U  C  U  N  G Mapan lajenging inggahan, saking ledhok gowong ika, Mas Tumenggung Ondakara, ing gowong Gajah Premade. Ingkang dadya pangiridnya, Mas Rongga Prawirayuda, ing parakan sampun prapta, nulya pinethuking yuda. Sumadilaga kuciwa, mengkana sampun palestra, ingkang mejahi punika, pandemangira Priyongga. Secapati namanira, wus bedhah parakan ika, mengkana ingkang winarna, sagunging …

Continue reading