alangalangkumitir

Javanese Manuscripts

Category Archives: SERAT WALISANA

SERAT WALISANA II


Anggitanipun Kanjeng Sunan Giri II Penerbit : TAN KHOEN SWIE – Kediri 1938 PUPUH XVIII K I N A N T H I  Makaten wiraosipun │ eh sira duta kekalih │ ingsun mengko tinimbalan │ ing ngarsa Jeng Sunan Giri │ matura yen nora nana │ kang ana Pangeran Jati│ │Sakala kawula rengu │ paran kang …

Continue reading

SERAT WALISANA I


Anggitanipun Kanjeng Sunan Giri ke.II Penerbit :  TAN KHOEN SWIE – Kediri 1938. PUPUH I S  I  N  O  M │Rinumpaka roning kamal │ lwir winidyan mamarsoedi │ wuryaning ruwiya tama │ sanityasa analesih │ ngraweri warteng nguni │ karasikaning kikidoeng │ mrih kretarta ring gita │ mitrarja kang sumudyapti │ nenggih mas Harjawijaya Batavia│ │Rumesep ngingsep …

Continue reading