alangalangkumitir

Javanese Manuscripts

Category Archives: SULUK LONTHANG

SULUK LONTHANG


KANG SINEKAR LONTHANG  Sun ngrupaka tinembangan, lonthang lonthang, kang den anggit, ing lakune lebe lonthang lakune saking bang wetan. Pengajine nora den gurayang pisan, sembayange pan nora den ambah pisan, itabipun, den gaweya wawayangan. Klebutipun gen gawe umpaking diyan, ateteger pinggir pasar, cecongklangan sambi wuda, atetegar tanpa jaran. Mung konthole gegamberna, gegamberan mung duweke beranga, …

Continue reading