alangalangkumitir

Javanese Manuscripts

Category Archives: SERAT JONGKO JOYOBOYO

SERAT JONGKO JOYOBOYO


  JAMAN EDAN Pancen amenangi jaman edan, sing ora edan ora kaduman. Sing waras padha nggragas, sing tani padha ditaleni. Wong dora padha ura-ura. Begjane sing eling lan waspada. Ratu ora netepi janji, musna prabawane lan kuwandane. Akeh omah ing ndhuwur kuda. Wong mangan wong, kayu gilingan wesi padha doyan rinasa enak kaya roti bolu. …

Continue reading